Как да започнете ИТ консултантски бизнес

Как да започнете ИТ консултантски бизнес

ИТ консултирането може да e доходоносна сфера. Всъщност приходите в тази индустрия в САЩ се очаква да достигнат 471 милиарда долара до 2022 г. Това също е област на кариерата, която е отворена за персонализиране и гъвкавост. Така че ако искате да започнете бизнес в тази област и нещо, което ви харесва, ето някои от основните стъпки, които да предприемете.

Стъпки за стартиране на ИТ консултантски бизнес

Усъвършенствайте уменията си

IT е поле, което изисква някакво техническо обучение, независимо дали имате степен или някакъв вид сертификат. Това може да помогне и за придобиването на известен опит, като работите с друга компания, преди да започнете бизнеса си. Дейв Китъррер от компанията IT Consulting LLC започва кариерата си в ИТ, като работи в местната търговска камара. Той е получил стабилен доход, докато е усвоил своя занаят и се е срещнал с други собственици на бизнес, които също могли да използват неговия опит. Той е в състояние да започне свой собствен бизнес, докато все още работи на непълно работно време и след това в крайна сметка да направи прехода към предприемачество на пълно работно време.

Малките бизнес тенденции

"Ако имате възможност да се развивате, работейки в друга компания, докато усъвършенствате уменията си и получавате връзки е чудесен начин да започнете."

Намерете специалност

Има много различни области, в които може да се фокусирате, върху вашия бизнес в областта на ИТ консултирането, независимо дали ще решите да предлагате управлявани ИТ услуги, ремонт на хардуер, софтуерно консултиране или друг вид услуги.

"Няма недостиг на области, в които да се фокусирате. Достатъчно е да вземете предвид, в какво сте добри и какво ви харесва, за да намерите специалност или тип на услуга."

Припомнете си уроците на живота.

Регистрирайте бизнеса си

Тази стъпка е подобна на тази, необходима за стартиране на много други видове бизнес. Намерете структура, която отговаря на вашите нужди, независимо дали е голяма корпорация, еднолично търговско дружество или партньорство. Намерете и регистрирайте име.

Инвестирайте в оборудване

За да доставите услугите си на клиенти, може да се наложи да инвестирате в хардуер или софтуер. Точните покупки ще зависят от вашата област на експертиза, но почти със сигурност ще имате нужда от компютър и основни офис консумативи поне. Може да искате да инвестирате и застраховки, за да покриете това оборудване в случай на извънредна ситуация.

Научете повече за маркетинга

Започването на ИТ бизнеса не е само за технически умения. Също така трябва да изпълните бизнес аспекта. Това означава да посочите кои са целевите ви клиенти и къде те ще ви открият. Ако искате да работите с фирми в района си, това може да помогне за свързването с местната търговска камара. Ако искате да работите с клиенти онлайн, това би спомогнало за инвестиране в някои реклами в мрежата за търсене или маркетинг в социалните медии.

Разработване на комуникационна стратегия за клиентите

ИТ е много техническа област с много квалифицирани експерти. Но не всички от тези експерти са страхотни всъщност да обясняват какво правят в условията, които клиентите могат да разберат. Наличието на солидна комуникационна стратегия може да помогне на хората да разберат истинската стойност в това, което предлагате.

Съберете обратна връзка от клиентите

Независимо от типа бизнес, който изпълнявате, важно е постоянно да оценявате ефективността и удовлетворението на клиентите ви. Това е особено важно в най-вече виртуалния бизнес като ИТ консултиране, където може да не работите с клиенти толкова много лице в лице. Може да използвате проста система за своята компания, изпращайки автоматизирано съобщение до клиентите, където да се оцени удовлетворението по три-степенна скала и след това да споделят бързи коментари, ако изберат.

Източник: VIRTUAL ASSISTANT MEDIA GROUP.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.