Почистване двора на частна къща – топ съвети Избрана

Почистването на двора в частна къща е основният недостатък на повечето собствени на къщи. Но това не е толкова страшно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Ако направите всичко разумно, ще отделите малко време за пролетно почистване. За да върви всичко бързо и ефективно, ще ви трябва голямо желание да възстановите реда и знанията, откъде да започнете и как да планирате работата.

Почистване в двора на частна къща

Кога е най-подходящото време за почистване на двора?

Почистването на двора през пролетта е най-доброто време за цялостно почистване. Дворът по това време трябва да бъде внимателно поставен в ред след зимния сезон - трябва да освободите и изчистите пространството от неща, които стават ненужни с идването на топлия сезон. Основното, което се изисква от вас, е да завършите почистването, за да не се превърне в лятно почистване.

Какви инструменти са необходими?

За да почистите района близо до частна къща, ще ви трябват инструменти за градината:

ръкавици,

престилка,

кърпа за почистване на листа,

рейка, лопата,

 гребло,

метла за сухи листа и трева,

стълба,

ножовка за дърво и метал,

План за почистване, който спестява време и усилия

Събиране на боклук. Най-често почистването в двора на частна къща започва със събирането на боклука. Предимно дворовете са обсипани със стари дъски, ръждиви листа хартия, фитинги и други ненужни строителни материали. Разбира се, може да се остави нещо, но трябва да се съхранява на специално определено място. Ако искате да освободите двора си, достатъчно е да съжалявате - място за всички тези неща в сметище или скрап. Всичко се зарежда в колата и се транспортира далеч с помощта на екип от фирма, който реже дървета, оси трева, товари и извозва, на цени за квадрат.

Ако живеете в регион, където растителността расте бързо, тогава трябва да знаете основните методи за контрол на тревата. Има три начина да се отървете от растителността: ръчно копане на тревата, бране на корените или косене на тревата с хербициди с помощта на тример или косачка. Не забравяйте, че освен прибраната трева и корените в почвата има много семена, които дават постоянен растеж на плевелите. Може да ги премахнете с помощта на химията, но си струва да запомните, че химикалите остават в почвата за дълго време и влияят негативно на градинските култури. Следователно използването на такива средства за борба с плевелите трябва да бъде само в определени случаи.

Косене на дървета и храсти. Първо трябва да инспектирате всички дървета и да изрежете сухи. И ако искате да придадете на двора си уникален вид, може да направите вашите дървета и храсти "с прическа", която ще им даде специална индивидуалност. За да направите това сами, ще ви е необходим подходящ инструмент, малко креативност и желание. Подходящ инструмент за това са машините за подстригване и подрязващите. Не трябва да се бърза по този въпрос, грешките, направени по тази причина, могат да се окажат необратими. Най-добра практика на малки дървета и храсти.

По време на работа си правете повече почивки, грижете се за здравето си. Винаги може да проверите и за актуалните цена за почистване на двор включва рязане на дървета и храсти, косене на трева, товарене и извозване.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.