Какви проблеми се появяват в пролетта на вилата Избрана

С дългото зазимяване на вилата през зимните месеци може да останете много изненадани от промените там на пролет. В това няма нищо необичайно. Все пак място или предмет, който не се поддържа, постоянно бива занемарен. Ето и някои от най-често срещаните проблеми на вилата, предоставени ни от hamalski.com и това, как да се справим с тях:

Понякога е много трудно да отворите ключалката

Основното "лекарство" за катинара е смазването. Но това не винаги помага ...

Заключение номер 1: предвидете авариен вход. Това ще е идеалното решение. Заключение номер 2:отивайки на вилата за първи път през пролетта, винаги носете със себе си резервен катинар и моторно масло (или грес тип WD-40) и съхранявайте инструменти, където да са ви под ръка.

Теч покрив

Най-често пролетното увреждане на покрива е сравнително малко. Подобно естество зависи от вида на покрива, от фуги и т.н.

Не забравяйте да отделите време, за да се качите на тавана и внимателно да проучите всичко. Обърнете внимание на комина, на местата, където той прилепва към покрива, течовете са много вероятни. Не забравяйте да огледате козирката над входната врата, да проверите покрива на верандата, навеса и други структури, където е наличен покрив.

Защо това е важно? Водата има голяма разрушителна сила. Мухъл, гъбички, гниещи греди са изискват повече усилия и разходи от поправяне на малка повреда на покрива, от която всичко започна. Освен това и водата може да повреди окабеляването в къщата, да развали фасадата й (всичко зависи от това къде е текла). При първото пролетно посещение важна цел е да идентифицираме максимално проблемите, възникнали през зимата (или да се уверим, че те отсъстват).

Счупени улуци

Да, това ще забележите още, преди да влезете в къщата. Но тъй като говорим за покрива, логично е да се отклоните малко от интериора и да си спомните за каналите. Сняг и лед, слизащ от покрива, често ги разбиват. И първото нещо, което казва: улуците не са инсталирани правилно. Покривите казват: добре поставен улук приема вода, която тече от покрива, но блокове от сняг и лед преминават над него.

Честно казано, дори специалистите не винаги са в състояние да разрешат този проблем на 100%. Ето защо, ако не сте сигурни, монтирайте улуците, така че без особени затруднения да бъдат премахнати за зимата и да се върнат, през пролетта. Може би това не е най-успешното, но все пак решение: то ви позволява да не харчите време за проблемни ремонти.

 

Правилно инсталираният улук, няма да е засегнат от сняг и лед.

Защо това е важно, но трябва ли да реставрирате улука като приоритет? Пролетните капки и дъждовната вода, които се изливат от покрива, унищожават слепената зона, пробиват канали в земята и най-тъжното е, че водата, която не се отклонява навреме, в крайна сметка може да се озове в мазето ви.

Повече за Почистване на двор с Братан Хамалски последвате линка.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.