Рециклиране: забавни идеи, за да заинтересувате децата си Избрана

Рециклирането е важно и един от най-добрите начини за положително въздействие в света, в който живеем. Трябва да действаме бързо, тъй като количеството отпадъци, които създаваме, се увеличава непрекъснато. Това се дължи на много фактори, като увеличаване на богатството, което означава, че хората купуват повече продукти и следователно създават повече отпадъци. Населението се увеличава по целия свят, така че повече хора създават повече отпадъци. Променят се и начинът на живот на хората; хората се хранят повече във веригите за бързо хранене и от своя страна създават повече отпадъци.

Отпадъците и боклуците имат такова значително негативно влияние, върху нашия свят и естествената среда. Вредните химикали и парниковите газове се отделят от целия ни боклук, който се изпраща на депата. Рециклирането помага да се намали замърсяването, причинено от тези отпадъци. Унищожаването на местообитанията и глобалното затопляне са само част от ефектите, причинени от обезлесяването. Рециклирането намалява нуждата от суровина, така че тропическите гори да бъдат запазени. Огромно количество енергия се използва, когато се правят продукти от суровина. Рециклирането изисква много по-малко енергия и следователно спомага за запазването на природните ресурси.

Така, че сега знаем, колко е важно да рециклираме, какъв по-добър начин да го направим част от нашето ежедневие, като включим по-младото си поколение? Добре е да знаем и за Цените за почистване и извозване са много приемливи. Спомнянето какво и кога да се рециклира понякога може да е трудно, така че наистина всичко е в рутината. Ранното включване на децата означава, че рециклирането се превръща в начин на живот за тях. Ето няколко съвета как да запазите децата, които се интересуват от рециклиране.

Направи го сам

Ако не отделяте време да рециклирате, защо тогава вашите деца да го правят? Дайте добър пример и се постарайте да сортирате, рециклирате или използвате повторно пред малките си, за да могат те да видят и приложат ежедневието си. Никога не го правете като скучна работа, тъй като по-малко вероятно е те да искат да го направят.

Не го усложнявай

Поставете всичките кошчета за рециклиране, където малките деца могат да виждат, и на места, където децата лесно могат да достигнат. Ранното излагане на рециклиране ще увеличи любопитството им и също така ще изглежда по-малко като скучна работа и повече като ежедневието.

Забавлявайте се

Играта на игра за рециклиране може да бъде по-забавна, отколкото си мислите, комбинацията от цветове, форми и текстури на материалите може да бъде предизвикателство, което да бъде интересно и приятно, като същевременно имате ползите от научаването на различни неща в процеса. Деца, които са на три години, могат да се насладят на забавлението, така че може да създадете игра, в която да съпоставите правилния материал със съответния кош - например: картон / хартия с картон / хартиена кошница и хранителни отпадъци с кошчето за отпадъци.

Дайте им почерпка

Защо да не възнаградите детето си, когато върши добра работа, като например да направи леглото, да сложи дрехите си в кошчето за миене. Добре е да насърчите и наградите детето си, когато то участва в рециклирането. Всички деца обичат почерпка, така че защо да не ги наградите със сладолед или златна звезда, за да ги включат в книгата си за добро поведение, те ще се поучат от това и ще се научат от него като положителен подход към житейските умения.

Създайте собствени кошчета за рециклиране

Децата обичат да бъдат креативни и се наслаждават на рисуването и оцветяването. Така че защо да не ги накарате да украсят кошчета за рециклиране със собствен личен щрих? Хлапетата ще видят значението на разделянето на отпадъците и намаляването на смесените отпадъци на депото - плюс прекарването в дъждовен ден в нещо творческо и забавно. Това може да е добро забавление и да ги държи заети.

Пътуване до центъра за рециклиране

Едно пътуване до местния център за рециклиране е чудесен начин да заинтересувате децата си от начина, по който работи рециклирането. Покажете им около съоръжението и къде отиват всеки отделен отпадъчен материал. Защо не ги накарате да задават въпроси и това ще запали техния ентусиазъм и интерес да поддържат зелено и да направят нещо положително, за да спасят планетата си. Четенето на книги и гледането на документални филми може да бъде добър начин да засилите интереса си към темата.

Не забравяйте, защото всичко, което не можете да използвате повторно или рециклирате, винаги има екипи по чистота. Свържете се с екипите за извозване на отпадъци, за разчистване на къщи и градински отпадъци.

Източник: чистачи.com

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.